lördag 26 mars 2011

Älskade soffa!

 Såhär ser mitt bidrag ut till IKEA Livet Hemmas sofftävling:

Min soffa är en klassisk Ektorp som jag hittade på Blocket. 300 kronor kostade soffan som då hade röd manchesterklädsel. Den gamla klädseln sålde jag på Tradera (det kallar jag återvinning, och gjorde dessutom att jag praktiskt taget fick soffan gratis!) och jag köpte en ny, vit klädsel plus kompletterade med en fotpall i samma serie!

I soffan tittar jag på tv, äter långa helgfrukostar, bloggar, umgås med vänner och läser. Jag älskar kuddar men får ha de flesta uppe på ryggstödet eftersom den hade varit överfull annars! De stora vita kuddarna på golvet är från en gammal Tomelilla soffa som jag hade innan, och den stora mörkblå kudden är även den från Tomelilla-serien men ett loppisfynd för någon tia. En blandning mellan nya saker och begagnade tycker jag ger en mysig, personlig och hemtrevlig känsla till soffan.

När vintern smög sig på blev det ganska mörkt i min soffhörna och som en tillfällig lösning fick lampan FADO flytta in bland kuddarna på soffryggen. Den ger ett varmt sken och perfekt när man vill läsa eller kolla sina mail. Oftast ser min soffa inte så städad ut som på bilderna. Jag älskar när tidningar, filtar, böcker och glass utgör ett organiserat mysigt kaos i soffhörnan!

Jag gillar att soffan är vit och stilren så att man kan byta kuddar och filtar efter humör och årstid. Ibland vill man ha mycket färg och form, medan man andra stunder vill ha det avskalat och minimalistiskt. Att soffan är just vit kan i vissa situationer vara aningen opraktiskt, som till exempel när jag äter spagetti och köttfärssås i den eller när hunden Strössel är på besök. Dock minskas ju "akta soffan!!"-momenten av att klädseln är tvättbar, vilket jag uppskattar mycket!


Se här
Håll tummarna för mig! /Kaje

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...