tisdag 25 januari 2011

Lördagslycka

Nästan varje lördag ägnar jag åt loppis- och second handbutiksbesök, oftast i sällskap med vår lika loppisfrälsta mamma, vänner eller med syster H när hon är hemma i Blekinge. Just lördagsloppisar har länge varit ett stående inslag i vår familj, dock lärde jag mig uppskatta det först för kanske tre, fyra år sedan.

Sommaren är loppisarnas högsäsong här på landet, varenda idrottsförening ställer till med jätteloppis och folk vallfärdar från både när och fjärran! Fina Josef Frank-bordstabletter för en femma styck, jalusihursts signerad NK Inredningar i teak och två jättespeglar som numera pryder väggarna i min lägenhet är bara några exempel på fynd jag gjort på dessa typer av loppis.

Förutom att det är väldigt billigt att handa begagnade grejer (bortsett från vissa vintagebutiker givetvis) gynnar det välgörande ändamål och dessutom är det miljövänligt! Vill man inte att ens hem ska se ut som en Ikea-katalog är det en god idé att blanda upp det nya med lite gammalt (no offence Ikea, I love you!)Vaserna på kakelkanten fyndades på Lions loppis i Åhus förra lördagen.
Grå keramikskål från Mateus (ej loppis).Två likadana kuddfodral från Norreboden i Sölvesborg.Visar resten av helgens fynd en annan gång! /K


2 kommentarer:

  1. Jag hittade ett tyg med tryck av Verner Panton, härliga blåa cirklar. Det skickades vidare till behövande (?) släkting i Malmö.

    SvaraRadera
  2. Ja, och vilket vackert tyg det är! Får fota det och visa Kaje! Tack så mycket! /Haje

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...