onsdag 18 maj 2011

regrets oh these regrets

Under årens lopp har jag varit på oräkneliga loppisar, vintage-butiker och second hand-shoppar runt om i Sverige! Jag har fått min del av fynd (väntar på fler och bättre såklart), men också lämnat kvar en hel del godis för andra att hitta... Det är alltid synd när man sedan ångrar sig, man köper inte den där prylen av platsbrist, jag-har-ju-så-mycket-prylar-syndromet eller helt enkelt för att man inte riktigt inser fyndigheten i den, och efter en timme, en dag eller ett år så kommer man på att - Jag skulle nog satsat på det där ändå! Senaste året har jag tagit för vana att i alla fall fota det som jag inte köpt... Vilket i och för sig inte gör saken mindre ångerfylld:


En fin röd liten soffa, för 150 kr tror jag, på Bromölla Second hand. Om man bara hade haft en hörna över för denna...

Två fina och stora skolplanscher på loppis i Kivik under förra årets konstrunda... Drawing Room och Ångermanland.

En hurts, som på pricken liknar en jag redan har, så den fick faktiskt följa med hem! :)

Fyra snygga italienska stolar på Erikshjälpen i Malmö, lite väl vräkiga kanske, men pryder säkert sin plats!

En milt rosa liten skinnpuff, gillar den marockanska viben och minns faktiskt inte varför jag inte räddade den?


Och så min allra sista bild, mitt drömfynd, plötsligt står de där framför mig, i helgen...
Jag vänder på den översta och det står Made In Denmark, Fritz Hansen 1967,
hjärtat klappar hårt - det är äkta Arne Jacobsen från 60-talet... 
Jag lämnade dem där, med sorg i hjärtat. 2500 spänn för fem stolar som egentligen sett sina bästa dagar, var lite väl för mig. Men de kommer återkomma i mina tankar många gånger än... lite slitna, lite målarstänk, lite använda och så otroligt fina - jag kanske ska köra tillbaka och kolla om de är kvar? /Haje

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...