söndag 17 november 2022

the sunday summary


En söndagssummering blir det allt. Och när jag läste igenom dagens tips ser jag ett återkommande tema - samarbeten! Det är väl värt att slå ett slag för, tycker jag.

Here's a sunday summery for you. And when I read them all i realized that they are all about some sort of collaboration, which makes it a sunday summary with (sort of) a theme!

Bild: Another Mag
Antoher Mags serie i retrospektiv om stilikoner behandlar Margot Tenembaum, som är en karaktär i Wes Andersons film The Royal Tenembaums, samt en annan av Wes' återkommande muser Anjelica Houston och den nordiska skönheten Ingrid Bergman. Ingrid skall bland annat ska ha sagt "Be yourself. The world worships the original". Bra läsning, så klicka vidare!

Another Mag's series of retrospective looks at the style icons of the pasts, such as Margot Tenembaum, a character from the Wes Andersons movie The Royal Tenembaums together with another one of Wes Andersons muses Anjelica Houston and the nordic beauty Ingrid Bergman, who said "Be yourself. The world worships the original". All good reads! I veckan släpptes den efterlängtade kollektionen Isabel Marant pour H&M i utvalda butiker. I Malmö köades det under tidig morgon och jag själv tog en tur på lunchen, ett par timmar efteråt och fann en t-shirt, men blev utan spetsblusen. Många tipsar om att fortsätta kika in på H&Ms hemsida, där de fyller på med fler plagg lite då och då eller att klicka dig in på Tradera.

This week the popular collaboration and collection Isabel Marant pour H&M was released. I managed to get my hands on a t-shirt but had no luck with the lace blouse. A tips is to visit the H&M website where they restock now and then or on Ebay or Tradera.

Bild, illustration: Garance DoréGarance Doré, som besökt Stockholm i veckan har även skrivit ett inlägg om hur man balanserar ett nödvändigt humoristiskt perspektiv av sin självbild, och hur det kan gå för långt. Klicka här. Tänkvärd och samtidigt kul läsning, som alltid. Har ni förresten sett hennes illustrationer i designsamarbetet med Marco Polo?

Garance Doré who visited Stockholm this week, also wrote a memorable post about how far you can go joking about your own self image. There has to be some sort of humoristic perspective but how much is to much? Read more here. Have you seen her design collaboration with Marco Polo, by the way?

Bilder ur Elle Interiör, foton av Petra Bindel, styling av Emma Persson-Lagerberg 

I senaste Styleby intervjuar inredningsstylisten Emma Persson-Lagerberg kompisen Nina Persson, aktuell med singeln Animal Heart, i New York. Det är alltid kul att läsa om två kreativa yrken som kräver liknande egenskaper, framförallt när det känns som man får lyssna in på en hemlig konversation vänner emellan.

In the last issue of Styleby the interior stylist Emma Persson-Lagerberg does an interview with her friend, the artist Nina Persson who just released a new single called Animal Heart. It's always fun listening in on a conversation between two creatives and friends.


Bild: Happy Socks

Happy Socks har förutom ett brett utbud av snygga strumpor och lansering av en livsstilskollektion med pennor, muggar och fodral (tipstack till Trendenser) dessutom skapat ett samarbete med legendariska fotografen David LaChapelle, klicka här för samtliga foton från samarbetet.

Happy Socks has, apart from giving us a wide range of patterned socks and launching a life style collection with pensmugs and cases also created a collaboration with the legendary photographer David LaChapelle, se all the pictures from the colab here. /Hanna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...