söndag 28 april 2023

it's a sunday mess


Jag läste för en tid sedan om den japanska filosofiska tanken Wabi-Sabi och tänkte - Perfekt! Nu kan jag slappna av. Den omfamnar det operfekta och osymmetriska i tillvaron och framförallt inom de estetiska elementen. Linjer behöver inte vara raka, äggkoppar med en flisa borta är okej att ställa fram på frukostbordet och att det är i den imperfekta patinan som det intressanta ligger. Med andra ord kan jag fortsätta fynda spruckna vaser på loppis, som är fina men helt odugliga för sitt syfte och dessutom inte känna att fönstren måste tvättas, tröjan måste lagas och all oordning måste organiseras. Wabi-Sabi!

Söndagsbild till Fabriken.

I've just discovered the japanese view on acceptig imperfection in aesthetics - Wabi-Sabi. It is finally okey to relax and just embrace all of my broken second hand treasures, the fact that my windows has to be cleaned and the feeling that everything around me has to be organized. Perfect! Wabi-sabi! /Hanna

4 kommentarer:

  1. Oh la la! Wabi-sabi... bra grejer. :)

    SvaraRadera
  2. Men exakt de där sa man skulle bli trendigt detta år när jag var på en trendföreläsning...man ska verkligen se saker är lagade och är trasiga .....ska bli spännande om det blir så ..:)
    / Pernilla

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...